“Zaželi – prevencija institucionalizacije”

Načelnik Općine Nova Rača, Darko Knežić, 23. veljače 2024 godine u Zagrebu, potpisao je ugovor za projekt u okviru Poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, vrijedan 1.170.000,00 eura. Bespovratna sredstva osigurana su u sljedećem omjeru – iz Državnog proračuna Republike Hrvatske: 15 %, a iz Europskog socijalnog fonda plus: 85 %. Ugovor su uručili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar Marin Piletić. Ugovorom su u Projekt uključene Općina Nova Rača kao nositelj projekta, te općine Severin i Šandrovac, kao partneri.

Navedenim ugovorom omogućeno je zapošljavanje 26 žena/muškaraca, koji će pružati usluge podrške i potpore za minimalno 156 osoba starijih od 65 godina/osoba s invaliditetom, a vrijeme provedbe biti će 30 mjeseci. Za vrijeme provedbe Projekta svaki korisnik će na mjesečnoj bazi dobiti paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Provođenjem projekata u okviru Poziva Zaželi osigurava se povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Skip to content